Om oss och våra solsegel

Välkommen till Rustibust!

Rustibust är en onlinebutik med solskyddsprodukter för din uteplats.
  • För oss är det viktigt med bra kundservice samt en effektiv och säker handel.
  • Vi erbjuder bra leveransservice och betalningssäkerhet.
  • Om du vill returnera en artikel behöver vi ingen anledning.
Finns det några produkter du saknar och du tycker att vi borde ha i webbutiken skicka förslag via mail.

Vad är et solsegel?
Solduk är ett material som kan jämföras med ett båt segel. Det hänger upp och skapar ett område med skugga på din uteplats. 
Solskydd ger dig en flexibel och trendig lösning som ger uteplatsen en elegant och trendig finish. De finns i olika färger och
storlekar. De kan fästas på de flesta strukturer och kan monteras i önskad vinkel och höjd. Om du vill ha skugga och skydd mot
solen på utmanande platser kan solskydd vara lösningen.

Skydd mot solen:

Vetenskaplig forskning belyser farorna med långvarig exponering för solljus på huden, vilket gör ett skuggat område i trädgården till en underbar idé for att skydda din familj och vänner från de skadliga UV-strålarna. Et solsegel ger minst 90% skydd mot UV-strålning, samtidigt som det skapar ett snyggt och färgstarkt element i trädgården.

Snabb och enkel montering:

Permanenta solskyddslösningar som pergolor och markiser är bra lösningar, men ibland är en enkel lösning precis vad du behöver. Soltak är den perfekta lösningen och kan enkelt monteras på många olika sätt, vinklar och positioner.

Att montera en soltak handlar nästan bara om att dra åt varje hörn och fästa det på en solid sätt, som i sin tur är fäst på en fast yta. Bortsett från det är du fri att experimentera med hur du monterar solseglet och till vilken monteringspunkt du använder. Våra kunder har använt husväggen, metall- eller trästolpar, staket, betongväggar, uthus och till och med träd som fästpunkter, vilket säger mycket om alla möjligheter du har med att använda et solsegel.

Men kom alltid ihåg att ha en bra sluttning ner till minst ett hörn så att vattnet lätt kan rinna av. Om det finns för mycket vatten på solseglet kan det sträcka sig och bli skadat. Det samma gäller för snö.

Användning i skolor och förskolor:

Den ständigt ökande populariteten för användning av solsegel bekräftas av det ökade intresset från skolor och förskolor som installerar dem över lekplatser runt om i landet. Solseglet är monterade som ett tak för att skydda och skapa en säker miljö för barnen så att de skyddas från den skadliga UV-strålningen från solen.

Solsegel i varmt och kallt klimat:

Solsegel har varit populärt under lång tid på den södra halvklotet eftersom det ger bra solskydd. De flesta solsegel som används i varmare  platser vävs så att värmen kan komma ut genom solseglet, vilket skapar en sval temperatur under solseglet. Detta är mycket viktigt i Australien och Sydafrika där temperaturen är hög större delen av året och en plats att svalna behövs. I norden har vi mer tempererat väder som är kallare och med mycket mer nederbörd, vilket inspirerade oss att skapa vattentäta solsegel.

Vår vattentäta solsegel är sydd med ett tätare tyg som gör det möjligt för regnvattnet att dränera från tyget. I t.ex. Australien skulle det göra det extremt varmt under seglet med solen som skinner uppifrån. Men eftersom vi sällan får samma höga temperatur under långa perioder här hos oss, är det ett problem som vi inte behöver ta hänsyn till. Då är det strålande att kunna sitta under taket när en oväntad regndusch kommer. Så här får du det bästa av båda världarna.

Alternativt kan du gå till den mer traditionella stilen och montera en av våra andbara solsegel. Dessa har ett material som är vävt för att lämna små hål i tyget. Dessa är inte vattentätta, men de släpper ut den varma luften och skapar ett svalt område under solseglet hela tiden.

Det som är gemensamt för alla våra solsegel är att de gör det viktigaste jobbet med att skapa skugga och skydda oss mot skadlig UV-strålning. Dessutom skyddar de dina trädgårdsmöbler och kuddar från att bleka av solljuset. Vår solduk kommer också att blekna i färg på lång sikt, men då är det en mer emkel och snabb lösning att snarare investera i en ny duk i den färg du vill ha.

Våra solsegel finns i olika färger och storlekar. De är rotsäkra och enkla att rengöra. De kan tvättas i 40 grader eller tvättas med en ren svamp och sköljas försiktigt med trädgårdsslangen. Var noga med att låta det torka väl innan du packar ihop det efter säsongen. Om de vattentäta solseglene börjar släppa vatten genom duken, använd bara vattentätningsspray.

Ett solsegel kan inte hänga uppe när det snöar eftersom solseglet och fästen inte tål vikten.
Alla solsegel har en robust D-ring i rostfritt stål i varje hörn för hållbarhet. Alla våra segel har två års garanti mot fabriksfel.
Vi kan också erbjuda professionella solsegel från Neslings för dig som vill ha en bättre kvalitet än våra vanliga solsegel.

Lycka till med monteringen!